1) Tang på efterskoleskemaet - bæredygtig gastronomi i vandkanten

Tanken bag projektet er at hjælpe Helgenæs Naturefterskole i gang med at lære at høste og tilberede tang. Skolen har en stærk tradition for at inddrage den omkringliggende natur i deres arbejde og hverdag, og nu skal tangen med Nordisk Tangs hjælp og støtte fra Europæisk Gastronomiregion også inddrages. 

Læs mere om virksomheden Nordisk Tang her

2) CO2-hjulet

Naturkraft i Ringkøbing modtager støtte til på legende vis at visualisere den CO2-udledning, der er forbundet med maden, der serveres i Naturkraft. Naturkraft er en oplevelsesarena under opførsel i Ringkøbing, der har til formål at synliggøre naturens kræfter og menneskets samspil med naturen for derved at danne grobund for en mere bæredygtig levevis, lokalt og globalt

Følg projektet Naturkraft her

3) Fra korn til konfekt

Struer Fri Fag- og Højskoles projekt Fra korn til konfekt tager 500-600 børn med på havrens rejse fra jord til bord, hvor de undervejs får lov at røre, prøve, smage imens de lærer om havren. Workshoppen finder sted i forbindelse med Ausumgårds årlige julemarked.

Følg programmet for Ausumgårds årlige julemarked her