Protektor:

H.K.H Prins Henrik var i 2017 protektor for Europæisk Gastronomiregion.

"Jeg er glad for at være protektor for et initiativ, som vil fremme udviklingen af ​​nordisk gastronomi i en international sammenhæng. Det foreslåede program vil inspirere mennesker overalt og gennem nye gastronomiske indsigter give adgang til velsmagende og sund mad.

Jeg håber, titlen kan være en katalysator for bevidsthed om lokale producenter, for fejring af kulinariske traditioner, for stimulering af interessen for mad blandt nye generationer og for fremhævelse af det sociale aspekt ved at samle sig omkring spisebordet."


 

Amabassadør:

Wassim Hallal - Medindehaver af den aarhusianske, Michelin belønnede Restaurant Frederikshøj var i 2017 ambassadør for Europæisk Gastronomiregion. 

 ”Gastronomien i Aarhus er i rivende udvikling i disse år, hvilket jo senest er kulmineret med international anerkendelse og Michelin-stjerner. Der popper flere og flere restauranter op, som tør bevæge sig op på et nyt kulinarisk niveau, og det synes jeg er positivt. Udviklingen peger hen imod en fremtid, hvor vi kan tiltrække endnu flere madskribenter, foodies og andre madentusiaster fra hele verden.”