Favrskov kommune

Favrskov Kommune er ikke kendt for sine gourmetrestauranter, men snarere for sine godser, grønne skove, åløb og bakkedale.

Men ikke desto mindre, venter der dig mange gastronomiske oplevelser af høj kvalitet i Favrskov. Vi har de gode råvarer lige ved hånden, og det skaber grobund for nogle helt unikke - og meget lokale - smagsoplevelser, du ikke skal gå glip af.


På den måde skriver vores gastronomiske oplevelser sig ind i trenden ’fra jord til bord’, hvor kokken respekterer råvarerne og kender deres vej til køkkenbordet. Så snyd ikke sig selv for en autentisk madoplevelse i en af vores byer.

  

ANBEFALINGER

 

Anbefalinger fra Nicolas Min Jørgensen, Medejer og kok hos MIN mad

Kaffebaren i Hinnerup

I sommeren 2018, åbnede en flok lokale ildsjæle en lille hyggelig kaffebar i Hinnerup, 17 km nord for Aarhus. Det er lokalt initiativ som man kun finder det i små byer med godt sammenhold, og kvaliteten er på fulde på højde med stederne i Aarhus. der er plads til små 30 og om sommeren er der også plads uden for i solen.

Stedet skiller sig ud ved at være så lokalt forankret og med en meget høj egenproduktion. Ejerkredsen består bl.a. af en kok, en kafferister, en tonic producent og en special-øl producent. Alt bliver udvalgt personligt til stedet, alt maden bliver lavet på stedet og kaffen ristes i cafeen 2 gange om ugen.

Her er alt godt, men holdt helt simpelt. Deres brød er fantastisk men specielt kaffen der ristes og males i caféen er unik og af megen høj kvalitet. 

-

Sommergrønt

I 30 år har Astrid og Vigge Sommer drevet et mindre landbrug med økologiske grønsager og frugter mellem Hinnerup og Hadsten. Jeg er praktisk talt nabo og bruger dem hele året til mere specielle råvarer jeg ikke kan finde andre steder. I sommers afholdt jeg endda en middag på stedet, hvor hele menuen blev skabt af stedets grønt og grise. Helt unikt

På deres 5 hkt land dyrker de jorden som i gamle dage. Ingen voldsomme maskiner og masseproduktion her. Der plantes og høstes omkring 80 forskellige grønsager gennem en sæson. Alt fra en almindelig tomat til unikke spise græskar, kiwi-bær, spiselige blomster, ingefær og artiskok bliver det til når frøne bliver sat i jorden. Sommergrønt leverer bl.a. til nogle af Aarhus mest prominente restauranter, som alle deler filosofien om økologi, men der er også en flot bod på gården hvor private kan handlede unikke råvarer, sammen med kød i varierende udskæringer fra gårdens egen lille grisebesætning 

Er din salat kedelig skal du tage forbi Sommergrønt og købe lidt ind i sommersæsonen og langt ind i efteråret. 5 forskellige tomater, 4 forskellige agurker, mange salater fra mark og op til 15 slags kål bliver det til.. hvem siger lokalt er kedeligt.

-

Restaurant & Hotel Fru Larsen

I Langå ligger Tommy Friis´ lille hyggelige Restaurant & Hotel Fru. Larsen som tilbyder alt fra frokost til gourmet, selskaber samt overnatning alt sammen i god, høj kvalitet. En aften ved Tommy er en sjov hybrid mellem høj-gastronomi og landsbyhygge og jeg er vild med det. Dejligt vi har sådanne steder i provinsen.

Tommy Friis har fundet den fine balance mellem at lave mad i den fine ende af skalaen samtidig med at være byens hotel. Der er plads til alle.

Når man nu er der vil jeg klart anbefale den store gourmet menu. Den er ikke nødvendigvis til hversdagsbudgettet, men det er bare SÅ godt.

Tommy Friis er tidligere kendt fra bl.a. Molskroen og fra diverse konkurrencer hvor han bl.a. vandt Danmarksmesterskabet for kokke i 2010