Holstebro kommune

Holstebroområdet byder på lækre gastronomiske oplevelser, hvor økologiske råvarer produceret lokalt, samt håndværket, der kræser for detaljerne, spiller sammen til en fuldendt symfoni af smagsoplevelser, hvad enten det drejer sig om bison, fjordrejer, østers eller taskekrabber. I Thorsminde landes store mængder af torsk, sild, rødspætter, pighvar, tunger og krabber; Taskekrabberne endda levende i tejner - som det eneste sted i Danmark. I det nærliggende Fjand har Margrete Moore gjort det til sit kald at lære danskerne at bruge og spise hele taskekrabben. Øst for Holstebro har Jeanette og Bo Witte-Pedersen kastet deres kærlighed på bisonokser, og driver én af landets største bison-farme. Bisonkødet er særdeles fedtfattigt og mørt med en fyldig smag. Kødet sælges til gourmet-restauranter både lokalt og nationalt. Small Batch Distillers laver specialfremstillet whisky og hos Geddal Gaardbryggeri kan du nyde øl brygget på de bedste lokale råvarer. Mange af restauranterne gemmer på spændende kulturhistorie og er perfekte til en hyggelig gourmetoplevelse. Jeres gastronomiske oplevelse på Holstebroegnen kan naturligvis kombineres med et romantisk weekend-ophold, golf eller miniferie.

 

ANBEFALINGER

Anbefalinger fra Pernille, indehaver af bloggen og instagram Krea Pernille

Jeg vil gerne anbefaling Restaurant SPRØD, Stedet er specielt for mig, fordi jeg føler at uanset hvem man er, så er man velkommen her. Uanset hvor man er fra og hvad man spiser, kan man finde noget på sprøds menu man vil elske. De kredser virkelig for maden, både smagsmæssigt og synsmæssigt. Maden er spændende, og anderledes i den forstand at de kan få en pizza til at være nærmest gourmet mad, velsmagende og prisvenligt! En restaurant for alle, venner, par, selskaber, alene tid, der er hyggeligt, virkelig gjort noget for at skabe hygge, varme og personlighed i lokalerne, betjeningen er i top og de har et menukort hvor man altid kan finde noget man bryder sig om. Stedet er enormt hyggeligt, trods det er en relativ stor restaurant. De har både "fine vin menuer" og helt basic brunch, frokost osv. Sprød er egentlig et udvidet smart pizzaria, men de serverer de lækreste saftige bøffer, med hjemmelavet sauce osv, så det er altså en ret pimpet pizzaria - og tror faktisk heller ikke de selv ville betegne sig som et pizzaria.

Sprød skiller sig ud fordi de har gennemtænkt konceptet helt enormt, men alligevel er der små sjove historier som er tilfældige tiltag: navnet kom af at de ikke kunne finde et navn, men de blev ved at udtale "det skal være et virkelig sprødt navn" hvortil en udfra sagde "hvad med SPRØD" Herfra tog det fart, de købte en meget speciel stenovn i udlandet, som brænder med lufttørret bøgetræ udelukkende, dette giver maden en her speciel smag og bagning. ydermere går det enormt hurtigt i forhold til en alm. stenovn. De har blandt andet også vundet "årets bedste pizza" titel, og det er ikke tilfældigt.

Når du besøger Restaurant Sprød anbefaler jeg klart at du skal prøve:

Tapas til forret, anrettet på stort fad så man er fælles om dette ved boret. Super hyggeligt. Sprød laver lækkert hjemmebagt brød til denne tapas, og de røre en olivenolie med salt og peber ved bordet som du kan dyppe dit friskbagte brød i, smager bare himmelsk.

Hovedret, vi fortsætter med tapas konceptet: pizza og burger tapas, udvalgte bestseller pizzaer fra menuen skæres i mindre stykker, så man kan smage lidt af det hele. Hertil serveres masser forskellige slags dip, så som hvidløg, chili, cremefraiche osv. Burger a side, 4 forskellige burgere med forskellige lækre saftige bøffer indeni, naturligvis i hjemmebagt brød. Det er en stor fornøjelse at dele på dene måde, i og med alle smager lidt af det hele og dette giver anledning til at tale mere om maden, end man gør når man "bare" får sin egen tallerken sat foran sig.

Dessert - kagetapas, udvalg af forskellige desserter anrettet igen, på tapasfad, til deling ved bordet. Super velsmagende og flot anrettet og hele konceptet med tapas til alle 3 retter er bare enormt fint og anderledes.

Jeg vil også anbefale Cafe utopia - Cafe som drives af kommunen, hvor psykisk sårbare og sindslidende borgere er i job.

Cafeen tilbyder brunch, frokost og fredags 3-retters menu om aftenen, hvoraf fredag er den eneste aften cafeen har åben. Ellers er den kun åben i dagtimerne.

Cafeen skiller sig ud fordi den er drevet som en er. Men der er ansat en enorm dygtig kok, køkkenchef og leder, som gør at både menuen er super speciel, der bruges f.eks. kun lokale råvare, fra omkringliggende gårde. Ledelsen er enormt dygtige til at hjælpe de psykisk sårbare og sindslidende, til at fastholde jobbet og det man ser, og føler når man er der som gæst, er en form for helt særlig ro og arbejdsglæde man sjældent ser andre steder. 

Cafe Utopia har, vil jeg mene, byens lækreste brunch, her kan man både få laktose og gluten fri menu, og der er lagt stor vægt på både sundhed og tilvalg i deres menuer. De skifter menukort 1-2 gange om året så vidt jeg ved.

Utopia er for alle, de holder også selskaber i og ude af huset. Maden er anderledes, og for den der tør prøve noget nyt. Menuen er SUPER lækker, og cafeen er faktisk en af de i byen som jeg vil mene er mest med på beatet.

 

Alle billeder er taget af Pernille selv.