Horsens kommune

Er du sulten efter nye oplevelser og mad, der får smagsløgene til at danse? Så er Horsens en perle, du bør unde dig selv at besøge, når du vil ud på gastronomiske eventyr. De mange restauranter og caféer giver dig et væld af oplevelser, fra traditionel dansk mad, der gør maven glad og vækker solfyldte barndomsminder, til kreative retter fremtryllet af nytænkende kokke med inspiration fra tidens hotteste madtrends. Nyd din mad i den summende by, i historiske omgivelser eller omgivet af smuk og uforstyrret natur – valget er dit og Horsens har det hele.

 

ANBEFALINGER

Foto af Stine Arnholtz
Foto af Stine Arnholtz

Anbefaling fra Stine Arnholtz, blogger på sundfamiliemad.dk og deltager i Masterchef 2020

I 2016 åbnede Bar & Restaurant Gasfabrikken i renoverede fabrikslokaler, der tidligere, som navnet antyder, har lagt lokaler til produktionen af gas. Restauranten ligger i et roligt område i det centrale Horsens, hvor der ikke kommer mange biler forbi. Når man træder ind i restauranten, bliver man mødt af en stemningsfuld atmosfære. Lokalet er aflangt og moderne indrettet. Inventaret er med til at fortæller en historie om hvor man er, fx er lamperne i restauranten gamle svejsehjelme, der er lavet om til lamper. De er med til at give en wow-effekt til hele restaurantoplevelsen. ”Restauranten er SÅ fedt indrettet, og atmosfæren er super fed. Når man åbner døren, tænker man WOW, og så snart man træder ind føler man sig velkommen.” - Stine Arnholtz

Foto af Stine Arnholtz
Foto af Stine Arnholtz

Gasfabrikken er indrettet, så alle gæster kan sidde lidt for sig selv, og ikke tæt op ad andre som man ikke kender. Det betyder, at man kan sidde og snakke uforstyrret. Der er vinduespartier i den ene ende af restauranten, men i resten af restauranten kan man ikke sidde og kigge ud på folk der går forbi. Det betyder at du ikke bliver forstyrret, og kan have fuld fokus på dem du er sammen med, i stedet for dem der går forbi og deres hunde, sko eller tøj. Musikken i restauranten er heller ikke høj, den er stemningsskabende, stille og rolig. Der er også indrettet en lille terrasse, så hvis der er godt vejr, er det hyggeligt at sidde udenfor.

Jeg har haft så mange forskellige med på Gasfabrikken, men der er ikke mange der kender det i forvejen. Selv mine svigerforældre der bor i området, kendte det ikke. De var fuldstændig solgt da jeg tog dem med derind.” – Stine Arnholtz

Foto af Stine Arnholtz
Foto af Stine Arnholtz

Maden på Gasfabrikken er sæsonbetonet, og der er fokus på at bruge lokale leverandører og økologiske råvarer. Menukortet skifter med sæsonen, og det betyder også, at du ikke nødvendigvis kan bestille det samme som du fik sidst, men maden er altid virkelig lækker og smuk. ”Maden er sindssyg lækker, og du får virkelig meget for pengene.” – Stine Arnholtz.
På Gasfabrikken er maden ikke masseproduceret. De laver maden når du bestiller den, og den får ikke lov at stå inden den bliver serveret, de kommer med den når den er klar, det er høj prioritet. Brunch med friskpresset juice, lækre oste, pølse, yoghurt osv. er en fast del af menuen. Men dine brunchpandekager bliver først bagt når du bestiller dem,
de skal være friske, lune og sprøde.


Om aftenen kan du bl.a. bestille deres sæson-menu med både aperitif, vinmenu og kaffe til kun 795 kr. Du kan også bestille enkeltstående retter, eller sæson-menuen bare med øl- eller vinmenu til. Hvis du skal have mest for pengene, skal du bestille menuen som de har sammensat.

På Gasfabrikken får du en helhedsoplevelse, hvor de fysiske rammer og maden går op i en højere enhed. ”Jeg behøver ikke komme andre steder.” – Stine Arnholtz