Norddjurs kommune

Med få enkle streger i sit logo fortæller Norddjurs Kommune en historie. Den blå linje viser kysten og de grønne viser konturer af krondyret.

Kysten og havet indgår i en egnsudstilling på Museum Østjylland i Grenaa, hvor man får historien om hvordan livet ved kysten og på havet altid har haft stor betydning og været et livsvilkår på godt og ondt.

Fiskeri og tilhørende industri er stadig et aktivt erhverv med havnene i Grenaa og Bønnerup. Fra kysten ved Fjellerup Strand sejler bundgarnsfiskerne dagligt ud og lander friskfangede fisk hver morgen. På Anholt lægger fiskekuttere til kaj sommeren igennem og lander jomfruhummer og andet godt fra havet til øens restauranter, gæster og borgere.

Krondyr lever i store flokke rundt på det nordlige Djursland. Norddjurs er skovrig med store sammenhængende skovområder og har frodig landbrugsjord.

Den levende kulturarv omkring jagt og landbrug bliver aktivt fortalt på museerne på Gammel Estrup. Der er bl.a. fokus på danskernes liv, høj som lav og vores madhistorie.

På Det Grønne Museum finder man også MADENS HUS, hvor man kan deltage i madskoler og events i de historiske køkkener. MADENS HUS er vinder af World Food Trekking Award 2018. På museets marker går de oprindelige danske husdyrracer af køer, grise, geder, får og høns. Museet dyrker de gamle danske grøntsagssorter i den landbrugsbotaniske have.

 

ANBEFALINGER

Anbefaling fra Josefine Gørup Jacobsen, indehaver af bloggen Herregårdsdrømmen

Josefine og hendes mand flyttede til Norddjurs kommune i 2017, for at renovere herregården Obdrup gård. Deres rejse kan du følge på bloggen Herregårdsdrømmen. Josefine anbefaler MundtGodt i Grenaa, på grund af deres høje kvalitet. De har af flere omgange været inde og spise på restauranten, og er hver gang blevet imponeret over det høje niveau MundtGodt har.
Når man får sin tallerken serveret på bordet, er anretningen flot, og det er tydeligt at se og smage at maden er lavet fra bunden og er blevet kræset for. Det er skønt at spise et sted hvor råvarerne er friske og man kan smage at der er lagt kærlighed og sjæl i hver enkelt ret.