Odder Kommune

Langs kysten ved Odder finder du flere charmerende spisesteder med havets bølgeskvulp og bølgende kornmarker som nærmeste naboer. Her er det ofte lokale råvarer, der benyttes. Det sikrer friskhed og smag i retterne. Det varierede udbud rummer alt fra gourmetmad til gode hverdagsretter baseret på friske lokale råvarer. Ifølge klassificeringerne i The White Guide finder du spisesteder af ”meget god klasse”, ”god klasse” og ”også anbefalet” i området.

Landbrugsjorden er her særlig frodig, hvilket de lokale producenter nyder godt af. I lokale gårdbutikker kan man få helhedsoplevelsen af at se dyrene og planterne på markerne og smage de friske forarbejdede varer. Flere vinmarker vidner om at det danske klima også kan være med, når det gælder det ædle håndværk, som vinproduktion kræver.

   

ANBEFALINGER

Anbefaling af Ditte-Marie Thejsen, byrådsmedlem for enhedslisten i Odder kommune.

Ditte-Marie sidder i byrådet er og bl.a. med i Kulturudvalget. Miljø og økologi er nogle af hendes mærkesager.

I Odder kommune ligger der en lille ø der hedder Tunø, og der er jeg hver sommer. Tunø er generelt et fint sted at besøge, og der ligger tre små spisesteder, alle sammen gode. Det sted jeg kender bedst, som jeg vil fremhæve, er et fantastisk sted der hedder Thunø kro. Thunø Kro er et sted man skal kende, for at finde det. De har kun åbent nogle måneder om året, og de annoncerer ikke så meget. På Thunø Kro føles det som at spise hjemme, og man kan ikke undgå at komme til at føle sig tætte med dem er arbejder der. Fordi jeg er kommet der hver sommer i mange år, har jeg lært dem der har kroen godt at kende. Til maj skal vi fejre min søns nonfirmaitonsfest på kroen, fordi det er det han gerne vil, fordi han føler sig hjemme der.

På Thunø kro går de meget op i lokale råvarer og økologi. De serverer en ret om dagen, men de lytter også til gæsterne, og er fleksible. Så jeg, der ikke spiser kød, kan også få noget at spise, de lytter til mine ønsker.

Det der gør stedet specielt for mig er, at udover at det er mad og råvarer af meget høj kvalitet, så er der en meget afslappet og familiær stemning. Det er fadservering og ofte sidder man ved langborde. Der er mange gæster der kommer igen og igen, og der er især mange sejlere der kommer forbi i løbet af sommeren.

Da der jo ikke er noget menukort, og der bliver serveret én ret om dagen, og en vegetarret hvis man efterspørger det, er det svært at anbefale en bestemt ret du skal prøve. De laver dog verdens bedste kulmule med sommergrøntsager til, det smager bare fantastisk! Den skal du prøve hvis du får mulighed for det.