Randers Kommune

Randers ligger i Kronjylland. Navnet Kronjylland er opstået, fordi det var her i området, kongen i sin tid ejede en stor del af de mange Godser, Slotte og Herregårde, der er i området. De lå her, fordi her var smukke landskaber og fede og frugtbare jorde. Landets største markeder blev holdt i den over 700 år gamle købstad Randers. Heste, æg, afgrøder osv blev omsat her, fragtet på pramme op af Gudenåen eller på store skibe ud af Randers Fjord mod Kattegat. De over 100 år gamle traditioner fornægter sig ikke i dagens Randers.

De rige handelshuse, som er bygget i smukt bindingsværk, de gamle torve og pladser fra Middelalderen, de mange specialbutikker og de mange lækre spisesteder vidner om en historie, der er rig på traditioner – også de kulinariske. De gamle kroer, som Randers og Omegn har en del af, har hver sin form for gedigent køkken, hvor man samtidig får helhedsoplevelsen af historie, mad og kultur på ægte dansk vis.

I Randers har vi alt fra det traditionelle køkken – dansk smørrebrød og danske retter - til det nye moderne køkken inspireret af den nye nordiske madkultur og selvfølge lader vi ikke den franskinspirerede i stikken. Dertil kommer en række nicheproduktionsssteder, hvoraf ét finder afsætning på Michelin-restauranter rundt om i Europa.

 

ANBEFALINGER

Bistroteket Hotel og Restaurant Fru Larsen Fladbro Kro Café Mathisen Cold Hand Winery Randers Bryghus Brænderiet Enghaven