Ringkøbing-Skjern kommune

Lokale fødevarer i verdensklasse

Den vestjyske natur og nedarvede fødevare-traditioner har i århundreder været grundlaget for en mangfoldighed af råvarer i verdensklasse og en særlig madkultur i Vestjylland. Her er gårde med marker og dyr. Nærhed til fjordene og havet, hvor fiskerne lander fisk i vestkystens driftige havne. Og den rige natur, hvor både husdyr og vilde dyr græsser og får en særlig smag af Vestjylland.

Tilsammen skaber det et enestående spisekammer med en lang række lokale fødevarer, som vestjyderne gennem generationer har udviklet med respekt for traditioner og håndværk samt ikke mindst den ægte og naturlige renhed, som er mulig, når det hele er tilgængeligt lige uden for køkkendøren.

 

Ost, østers og whisky

Det er i Vestjylland, at mejerierne kan lave ost, der er lagret i den saltholdige luft fra Vesterhavet. Og det er her, at den smagfulde, europæiske østers har overlevet i Limfjorden. Det er også i Vestjylland, at kornkernerne gror sig store i et stabilt klima med rent vand, der blandt andet er grundlag for en af verdens bedste whiskyer. Kvæg og får plejer naturen til gavn for sjældne dyr og planter – og kvitterer oven i købet med magert kød, der smager af landskabets mangfoldighed. Og skal det være rigtigt vildt, har vestjyderne masser af krondyr i de store plantager.

Vestkysten er også kendt for frisk fisk. Både fra Nordsøens dybder og de bæredygtige opdræt, hvor der produceres ørreder og laks. 

 

Anbefalinger:

Westergaards Hotel, Videbæk 

Restaurant Sandgaarden, Søndervig

Café ved Vestkystens Gårdbutik, Hou (5 km nord for Søndervig)

Hotel Skjern & Restaurant Stuen th., Skjern

Komandobroen, Hvide Sande

Restaurant Under Broen, Hvide Sande

Café Gaflen, Hvide Sande

Nordsø Fisk, Hvide Sande

Restaurant Stauning Havn, Stauning

Restaurant Smag, Ringkøbing

Restaurant Bøffen, Ringkøbing

Hotel Fjordgaarden, Ringkøbing

Café Kræs, Ringkøbing

Vedersø Mejerikro, Vedersø