Samsø kommune

Med Samsøs mange solskinstimer og milde kystklima har vi optimale betingelser for dyrkning af frugt og grønt af allerhøjeste kvalitet. Fra midten af maj kan du forkæle dig selv med vores berømte nye kartofler og grønne og hvide asparges. Lidt senere kommer jordbær, hindbær, ærter og mange andre gode ting.

Samsø har ikke mindre end 35 spisesteder, og fire af dem er så gode, at de er med i White Guide over landets bedste restauranter. Den gode smag finder du overalt. Selv i øens pølsevogn, der serverer pølser af skotsk højlandskvæg fra øens eget pølsemageri. Samsingerne går op i kvalitet!

Vores lange tradition for fødevareproduktion kommer også til udtryk i flere af de store events, der foregår på øen. I maj afholdes der ”Samsøs bedste kartoffelmad”, hvor øens restauranter dyster om at lave den bedste kartoffelmad. I juni er der Samsø Råvarefestival med masser af aktiviteter, underholdning og selvfølgelig et overflødighedshorn af både frugt, grønt og specialiteter fra Samsø.

På øen findes en lang række små producenter, der laver alt fra cider og snaps til mayonnaise og marmelade. Flere af stederne kan du besøge, og du kan sagtens få et par dage til at gå med at smage på Samsø. 

 

ANBEFALINGER

Restaurant Behrnt Strandlyst Hotel og Restaurant Restaurant SAK Vadstrup 1771 Ilse Made Hotel og Restaurant Smagen af Øen Samsø Bær Samsø Cider Samsøs bedste kartoffelmad