Samsø kommune

Med Samsøs mange solskinstimer og milde kystklima har vi optimale betingelser for dyrkning af frugt og grønt af allerhøjeste kvalitet. Fra midten af maj kan du forkæle dig selv med vores berømte nye kartofler og grønne og hvide asparges. Lidt senere kommer jordbær, hindbær, ærter og mange andre gode ting.

Samsø har ikke mindre end 35 spisesteder, og fire af dem er så gode, at de er med i White Guide over landets bedste restauranter. Den gode smag finder du overalt. Selv i øens pølsevogn, der serverer pølser af skotsk højlandskvæg fra øens eget pølsemageri. Samsingerne går op i kvalitet!

Vores lange tradition for fødevareproduktion kommer også til udtryk i flere af de store events, der foregår på øen. I maj afholdes der ”Samsøs bedste kartoffelmad”, hvor øens restauranter dyster om at lave den bedste kartoffelmad. I juni er der Samsø Råvarefestival med masser af aktiviteter, underholdning og selvfølgelig et overflødighedshorn af både frugt, grønt og specialiteter fra Samsø.

På øen findes en lang række små producenter, der laver alt fra cider og snaps til mayonnaise og marmelade. Flere af stederne kan du besøge, og du kan sagtens få et par dage til at gå med at smage på Samsø. 

 

ANBEFALINGER

Fotocredit til Chris Tonnesen
Fotocredit til Chris Tonnesen

Anbefaling af Nadia, madskribent og indehaver af bloggen Foodfanatic.dk

Jeg elsker Samsø og kommer der hvert år til den årlige restaurantdyst, Samsøs Bedste Kartoffelmad. Der er rigtig mange fine spisesteder, men et af de steder, jeg altid kommer, er Restaurant Skipperly. Det er altid en dejlig oplevelse! De stiller i øvrigt hvert år op i kartoffelmadskonkurrencen, og de er utroligt dedikerede og passionerede omkring det. Det er fantastisk, synes jeg.

Jeg elsker det især som frokoststed, og så er det et specielt sted for mig, fordi det er afslappet og hyggeligt. Det er et sted for alle mennesker, og børn er også velkomne. Og så ligger det et fantastisk sted. Skipperly har hjemme på Ballen Havn på den sydøstlige side af Samsø. Hvis du kommer forbi en solskinsdag, er der ikke noget bedre end deres terrasse. Der kan man sidde og kigge på havnen, og det liv der udspiller sig der. Det er ikke en industrihavn, men en rigtig hyggelig havn, hvor folk går ture på molen og spiser is, og hvor du kan fange fjordrejer. Det gjorde jeg sammen med min lille søn, sidst vi var der.

Foto af Nadia
Foto af Nadia

Skipperly er vist nok et af de ældre spisesteder på øen. Der er en historie om, at det var en tidligere skipper, der startede stedet, deraf navnet. Siden er der også kommet yngre kræfter til, så på den måde er det en god blanding af noget gammelt og noget nyt. På Skipperly er de også gode til at bruge de lokale råvarer, og dem er der jo virkelig mange af på Samsø. Jeg skal også altid lige forbi HC’s Økobod efter asparges, når jeg er på Samsø i aspargessæsonen.

 

 

 

 

Jeg bestiller ofte smørrebrød, når jeg spiser på Skipperly, men hvis du er i tvivl om, hvad du skal vælge, så vil jeg anbefale dig deres platte, som de plejer at have på menuen. Så får man serveret en masse små retter, og kommer godt rundt i deres menukort. Det smager så dejligt, og man får virkeligt noget for pengene.