Silkeborg kommune

I det frodige Silkeborg bydes der på frisk fisk, godt kød, sprøde grøntsager og saftige frugter. Flittige bier laver honning, og øl brygges mindst lige så godt som på munkenes tid.

På hoteller, restauranter og cafeer huserer kreative kokke, som omdanner råvarerne til gastronomiske oplevelser. Nogle madsteder dyrker kærligheden til det enkle. Andre sætter gammeldags dyder i højsædet. Og atter andre laver gerne gastronomiske eksperimenter. Alle beliggende i naturskønne omgivelser ved vandet, skoven eller i et stemningsfyldt bymiljø.

Flere fødevareproducenter og gårdbutikker i området har fokus på økologi, dyrevelfærd, miljø, traditioner, kvalitet, sanselighed, god smag og tilbyder smagfulde produkter inden for kvalitetsfødevarer. Disse råvarer anvendes af flere lokale spisesteder i madlavningen, og du har derfor mulighed for at få dejlige kulinariske smagsoplevelser med tilknytning til Silkeborg og omegn.

Deltag i Gourmet Rally til september, besøg restauranter og kroer, eller kig forbi Silkeborgs skønne gårdbutikker fyldt med lokale specialiteter. Vi glæder os til at byde jer velkommen!

 

ANBEFALINGER

Anbefaling fra Lone Hedegaard, Direktør hos Gothenborg

Jeg vil gerne anbefale spisestedet Restaurant Karoline Amalie i Virklund, Silkeborg. Rikke og Kristian som ejer Karoline Amalie har sans for detaljerne. Stedet er et besøg værd alene for stemningen, men også deres smukke lokaler og ikke mindst deres fantastiske have, hvor de dyrker alle former for krydderurter m.m de bruger i rigtig mange retter. Haven bruges også, når vejret tillader, til at indtage aperitif. Maden er uovertruffen. Der arbejdes med råvarer, smage og fantastiske anretninger.

Kristian bruger lokale råvarer. Når han f.eks. kreerer en fyldt andehals ud af kød og skind fra øko. andehalse fra Gothenborg, så smager det så englene synger. De østrigske vine, som de selv importerer, er udsøgte og i en liga for sig. Stort udvalg, så Rikke finder den vin der passer til de enkelte retter.