Skanderborg kommune

På alle tider af året danner Skanderborgs natur den smukkeste baggrund for måltider af høj kvalitet og herlighedsværdi. Her er øl brygget med inspiration fra munkenes tid, kyllinger, der har vokset sig stærke i Søhøjlandets sol og vind, friske urter og inspiration fra fjerne himmelstrøg. Alt sammen serveret med en stor kærlighed til det gode håndværk, den ypperste kvalitet og de lokale råvarer.

Efter at have indhyllet sig i Skanderborgs skove og vande, er der næppe noget bedre end at sætte sig til et veldækket bord og nyde alt, hvad Søhøjlandet har at byde på.

         

ANBEFALINGER

 

Anbefalinger fra Poul Martin Bonde, talsmand, Smukfest

En gang om året åbner der et helt særligt kulinarisk sted i Skanderborg. Det ligger i Dyrehaven og har kun åbent i forbindelse med Smukfest. Det er faktisk heller ikke kun ét sted – men en lang række spisesteder, der hver især gør hvad de kan for at mætte vores publikum på den bedste vis. Hvor der på den første festival kun blev solgt varme pølser med brød – så er der i dag nærmest ingen grænser for hvad du kan spise i Smukfest-dagene. Det er alt lige fra klassisk fast food over eksperimenter og til mad på højt kulinarisk niveau. Det helt særlige er selvfølgelig at det er et midlertidigt set up og at det ligger midt ude i en skov, uden at der bliver slækket på kvaliteten af den grund. Der er masser af steder der kan anbefales – men for at nævne tre ret forskellige, så vil jeg anbefale førstegangsgæsten at prøve: fisk og skaldyr fra Restaurant Smukfisk (der er noget magisk ved at spise hummer ude i en skov), tataren fra Gastromé (det århusianske Michelin-hold tager nogle få yndlingsretter med i skoven, dette er en klar favorit) - og så er det ikke en rigtig Smukfest, hvis ikke også der har været tid til en omgang årgangsskinke fra Jimmy og de andre glade folk på Can Blau.