Skive kommune

På Skiveegnen er der stor bevidsthed om den gode smag: Østers og muslinger fra Limfjorden, økologisk mælk og ost, den nye egnsspecialitet Sallingstuden, det rene vand på Fur – for blot at nævne nogle. Og så brygges her selvfølgelig masser af god øl på egnens mange bryghuse.

 

ANBEFALINGER

Anbefaling fra Rosa Kildahl, tv-personlighed

Jeg vil gerne anbefale Restaurant Limfjordens Hus i Glyngøre – som har en helt unik beliggenhed, lige i vandkanten og med Glyngøre i ryggen. Restauranten ligger næsten i min baghave, men med det format de har, kunne den ligeså godt ligge midt i København. De laver mad på et meget højt niveau og ejeren har Michelin stjerne med i kufferten.

Restauranten benytter de lokale leverandører af råvarer – såvel fisk som grønsager. De har sans for at få detaljerne til at gøre oplevelsen unik hver gang. De opper sig og tager ansvaret alvorligt med at bibeholde en gourmet restaurant i vores område.

Alle deres fiske- og skaldyrsretter er delikate og da menukortet skifter jævnligt, er det svært at nævne favoritter. Produkter fra det lokale økologiske Thise Mejeri, bliver brugt i mange sammenhænge og især saucerne er fantastiske.

Jeg vælger altid en fiskeret men nøjes sjældent med én….

Foto kredit Claus Peuckert
Foto kredit Claus Peuckert

Anbefalinger fra Lene Beier , tv-vært

Jeg vil anbefale Højslev Kro som ligger i udkanten af Skive. Højslev Kro er en stor landsby kro, som kan noget andet end en klassisk kro.
Højslev Kro har et menukort som samler det bedste af rigtig god gammel dansk mad, med et autentisk thailandsk indspark. Kroen skaber en god fusion mellem dansk og asiatisk. De bruger rigtigt lækkert kød i deres thailandske retter, og er autentiske med en stolthed i deres retter. Servicen er meget velkommen og behagelig, og når du besøger Højslev Kro bliver du nødt til at bestille Sara´s Thai-gryde, som er deres signaturret, med en autentisk opskrift fra Thailand.

Og så vil jeg klart også anbefale anbefale Sevel Kro, som er en klassisk gammeldags landevejskro. Sevel kro er autentiske og står ved hvad de er. Kroen er en del af kulturhistorien og har en lang spændende historie, i den forbindelse holder de også flere forskellige fortællinger om Sevel kro på kroen.
De laver helt klassiske danske retter, og har en respekt overfor råvarerne, og laver deres mad fra bunden. Når du tager et smut forbi Sevel kro, bliver du nødt til at bestille noget med Sevel sovs! Opskriften på Sevel sovs er en krohemmelighed, men den smager fantastisk, og den skal du helt sikkert smage.