Syddjurs kommune

Madkulturen står på skuldrene af et område med kystfiskeri, landbrug og handel - særligt omkring søkøbstaden Ebeltoft, Mols og Rønde. En kystkultur omkring de mange vige, småhavne og landingspladser skaber i dag atmosfære og liv fx i fiskebutikkerne ved Begtrup Vig, Egens Havhuse og fiskerihavnen i Ebeltoft.

Fiskeriet har ingen erhvervsmæssig betydning i dag, og helt tilbage i 1880’erne slog Ebeltoft tonen an som turistby. Badeanstalter, badehoteller, feriekolonier og feriehuse satte sit præg på området. I dag er turisme et betydeligt erhverv i Syddjurs Kommune. Turisme og smagsoplevelser er et godt match.

Ebeltoft er æblernes by. I haven ved Den gamle Farvergård, som i dag er en del af Museum Østjylland, står det originale Æbeltoft-æbletræ. Rundt i Ebeltoft pryder stenæbler bybilledet og understøtter historien om æblernes by sammen med 12 æbletofter med danske æbler.

Molbordet er et stærkt netværk med lokale fødevareproducenter, restauranter og butikker. Fødevarekærlighed og lokal patriotisme er centralt i netværkets manifest.

Fortællingen om skovkvæget hører også med her. Kvalitetsoksekød brander Nationalpark Mols Bjerge og hele området. Landmandens kødkvæg græsser og laver samtidig naturpleje i de bløde bakker. Den lokale slagter på Mols slagter dyrene og købmanden forædler og sælger kødet. Et stærkt, lokalt værdikædesamarbejde. Innovation og udvikling af et unikt produkt.

ANBEFALINGER

Anbefalinger fra Mads Andersen, Medstifter og vinmager ved Andersen Winery

Restaurant Moment formår at skabe afslappet atmosfære,  som også er med til at skabe en rigtig god stemning for gæsterne. Deres service er venlig, og man føler sig godt tilpas i Restaurant Moment i Rønde. Alt hvad Moment gør er specielt og helstøbt. De er kompromisløse i forhold til deres råvarer, og bruger lokale økologiske råvarer, plus de også producere flere af deres råvarer selv. Restaurant Moment er en vegetarisk sæson betonet restaurant, hvor de formår at få deres grøntsager og råvarer til at få et helt nyt ansigt. Kål er ikke bare kål hos Restaurant Moment, men lige pludselig den lækreste crispy snack. Hos Restaurant Moment ændrer menuen sig hele tiden efter sæsonens råvarer, så når du spiser hos dem, kan du roligt læne dig tilbage i stolen, og glæde dig til at få serveret en vegetarisk menu som er i sæson.

-

Molskroen skaber gastronomi på allerhøjeste niveau. De har en fantastisk service, og her får du retter som er på niveau med det allerbedste du kan få i Danmark.
Molskroen har en fantastisk beliggenhed helt ud til vandet, hvor det er helt perfekt at sidde og nyde et glas bobler en sen sommeraften, og se på vandet.
Molskroens menu er sæson betonet, og ændrer sig hele tiden efter hvad der er i sæson. Hvis du tager ind og spiser på Molskroen i østers sæsonen, vil jeg anbefale at du får smagt på deres fremragende østers, det er en ren fornøjelse.