Viborg Kommune

Gastronomi

Viborg – Jyllands gamle hovedstad og kongehyldningsby – tilbyder gastrnomi, som stadig er de kongelige og andre gastronomisk interesserede gæster værdig.

På viborg-egnen kan vi bryste os af at to restauranter optræder blandt 331 i den fornemme White Guide – Danmarks bedste restauranter.

Også kokke, som bl.a. har modtaget ’Politikkens nordiske Gaffel’ i 2013, har været tilknyttet NOMA, Geranium og ACME i New York, vidner området om kulinariske oplevelser for feinschmeckere.

Også smørrebrød, munkeplatter, tapas og sushi findes på viborg-egnens mange spisesteder.

Med Kongenshus Hede som baghave er det naturligt for Kongenshus Kro at holde lammeaften og lave lækkert tilbehør af tyttebær fra heden. Også Restaurant Skov finder på unikke retter. Inspireret af de flere hunderede år gamle træer i egeskoven, syre, kogler og gran m.m. kreeres de mest fantastiske retter, som både er velsmagende og en fryd for øjet.

Naturen spiller en stor rolle for restauranterne ved Gudenåen og Limfjorden, hvor diverse fisk og skaldyr kan nydes i smukke omgivelser.

 

ANBEFALINGER

Niel Bugges Kro og Hotel - Restaurant Skov Viborg Bryghus Den gyldne okse Golf Hotel Viborg og Restaurant Brænderigaarden Kongenshus Kro og Hotel For Enden af Gaden Kongensbro Kro Viskum Snaps Café Morville Arthur Brygger Bauers Grotter Restaurant Latinerly